Εκτός από την υπέροχη γεύση του, το φυστικοβούτυρο μπορεί να έχει και ζωτικά θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για το σώμα. Τα οφέλη του νόστιμου αυτού βουτύρου παριλαμβάνουν τα ακόλουθα:
Πλούσια πηγή πρωτείνης.
Μπορεί να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης.
Μπορεί να αποτρέψει τον διαβήτη τύπου 2.
Μπορεί να είναι καλή πηγή βιταμικών (βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη Ε)
Αντιοξειδωτικές ιδιότητες ( παρουσία φυλλικού οξέως, νιασίνης, ριβοφλαβίνη, θειαμίνη, ρεσβερατρόλη κ.ά.
Μπορεί να ρυθμίσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα (πλούσια και καλή πηγή μαγνησίου.
Υψηλά περιεκτικότητα σε κάλιο (φιλικό προς την καρδιά στοιχείο)
Πλούσιο σε φυτικές ίνες .
Προσοχή : οι αλλεργίες στα φιστίκια είναι ένας από του σημαντικούς κινδύνους που συνδέονται με το φυστικοβούτυρο.
Η υπερβολική κατανάλωση του φυστικοβούτυρο επιφέρει αύξηση κιλών.
TIPS : ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΤΡΙΠΛΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ
250 γρ τριπλό βούτυρο ξηρών καρπών (φιστικιών, αμυγδάλου, φουντουκιών ή μόνο φιστικιών)
75 γρ. λάδι καρύδας
4 κ.σ. σιρόπη χωρίς ζάχαρη ή σιρόπη σφενδάμου
λίγο θαλασσινό αλάτι
Αναμιγνύεται όλα τα υλικά μαζί και τα βάζετε σε ένα ταψάκι 20Χ20 και το αφήνετε για τουλάχιστον μία ώρα στην κατάψυξη και τα κόβετε σε τετραγωνάκια. Καλύψτε τα και τοποθετήστε τα στο ψυγείο. Ξεπαγώστε 15¨από την ώρα που είναι να το φάτε.