Τορτίγια ολικής γεμιστή με σολομό και φακές

Ένα εξαιρετικό σνακ για όλες τις ώρες, ελαφρύ, θρεπτικό και νόστιμο.

Θα χρειαστούμε: 4 τορτίγιες ολικής άλεσης, 2 κουταλιές τυρί κρέμα, 400 γρ φρέσκο σολομό φέτα, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Για τη φακοσαλάτα : 150 γρ. φακές βρασμένες κρύες, 1/2 ματσάκι μαϊντανό,2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες, 1 μικρό ώριμο αβοκάντο κομμένο σε μικρούς κύβους, χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι ή λάιμ, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/2 κ.σ. σουσάμι μαύρο, 1 κ.σ. σουσάμι λευκό καβουρδισμένο, αλάτι & πιπέρι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ετοιμάζετε τη φακοσαλάτα, ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ και το αφήνετε στην άκρη.

Βάζετε στο σολομό σε ένα ταψί, πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι, πιπέρι ή μόνο το μείγμα για σολομό της MAGIC, περιχύνετε με ελαιόλαδο και ψήνετε στο φούρνο για 10΄ή μέχρι να ψηθεί και να μείνει ζουμερός.

Απλώνετε τις τορτίγιες σε μία επιφάνεια, τις αλείφετε με το τυρί κρέμα, στη συνέχεια μοιράζετε τις φακές-σαλάτα και τελειώνετε βάζοντας το σολομό αφού στον σπάσετε σε κομμάτια.

Κλείνετε τις τορτίγιες σε ρολό, τις κόβετε στη μέση και σερβίρετε.

Αφήστε μια απάντηση