Η μαστίχα στη ζαχαροπλαστική

Η μαστίχα πέρα από όλες τις θεραπευτικές ιδιότητες και τα οφέλη που προσφέρει στην ιατρική είναι ένα πολύ “δυνατό” προιόν

στην ζαχαροπλαστική, μαγειρική, κοσμετολογία και στην ποτοποιία. Το άρωμα και η γεύση της δίνει ένταση και γεύση!

Μορφές στην οποία την βρίσκουμε:

Σε χοντρή μορφή μεγάλα κομμάτια

Σε ψιλή μορφή μικρά κομμάτια

Σε μορφή σκόνης

Σε μορφή ελαίου, μαστιχέλαιο

TIPS: Παγωτό ντοντουρμάς

1 λίτρο πρόβειο γάλα

8 αυγά

1 1/4 ποτήρι ζάχαρη άχνη

1/4 κ.γ. μαστίχα σε σκόνη

1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο

Ξεκινάμε να φτιάξουμε το παραδοσιακό παγωτό ντοντουρμάς, βράζοντας πρώτα το γάλα.

Το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη με μια κουταλιά φρέσκο βούτυρο, προσθέτουμε το γάλα και το βάζουμε για λίγο στη φωτιά χωρίς να πάρει βράση. Το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τα ασπράδια χτυπημένα σε σφιχρή μαρέγκα και τη μαστίχα.

Το βάζουμε στην κατάψυξη να πήξει και μετά από δύο ώρες το ξαναχτυπάμε στο μίξερ. Αν έχουμε παγωτομηχανή, το χτυπάμε μόνο μία φορά. Για καλύτερα αποτελέσματα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μεταλλικό σκεύος.

Παραδοσιακή πρόταση για το σερβίρισμα γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο ή βύσσινο ή εναλλακτικά με γλυκό φιστίκι.

Αφήστε μια απάντηση